itulau_fanua

Su'ega fa'apipi'i UV-Curing

O se augatupulaga fou o le UV-curing silicones ma epoxies o loʻo faʻateleina le faʻaaogaina i mea tau taʻavale ma mea tau eletise.
O gaioiga uma i le olaga e aofia ai se fefaʻatauaʻiga: O le mauaina o le tasi manuia ae faʻaalu se isi, ina ia sili ona fetaui ma manaʻoga o le tulaga o loʻo i ai. Afai o le tulaga e aofia ai le tele-volo fusifusia, faʻamaufaʻailoga poʻo le gasketing, e faʻalagolago le au gaosi oloa i mea faʻapipiʻi faʻamalolo UV aua latou te faʻatagaina i luga ole manaʻoga ma vave faʻamalolo (1 i le 5 sekone pe a uma le malamalama).

Ae ui i lea, o le fefaʻatauaʻiga, o nei mea faʻapipiʻi (acrylic, silicone ma epoxy) e manaʻomia se mea faʻamalamalama manino e faʻapipiʻi lelei, ma e sili atu le tau nai lo mea faʻapipiʻi e togafitia i isi auala. Ae ui i lea, e le mafaitaulia tagata gaosi oloa i le tele o alamanuia ua latou faia ma le fiafia lenei fefaʻatauaʻiga mo le tele o tausaga. E tele isi kamupani o le a faia mo le lumanaʻi. Ae ui i lea, o le eseesega, o le a faʻaaogaina e inisinia se faʻapipiʻi silikoni poʻo le epoxy UV-cure, e pei o se tasi e faʻavae i luga ole acrylic.

"E ui lava na matou faia ni vailaʻau faʻamaʻi UV mo le sefulu tausaga talu ai, i le tolu tausaga talu ai na tatau ai ona faʻateleina a matou taumafaiga faʻatau atu e faʻafetaui manaoga maketi," o le tala lea a Doug McKinzie, sui peresitene o oloa faʻapitoa i Novagard Tali. "O a matou faʻatauga silikoni UV-cure ua siitia i le 50 pasene i nai tausaga ua tuanaʻi. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai nisi, ae matou te faʻamoemoeina le tuputupu aʻe lelei mo isi tausaga o lumanaʻi.

Faatasi ai ma le tele o tagata faʻaogaina le UV-cure silicones o taʻavale OEM, ma Tier 1 ma Tier 2 faʻatau. E tasi le Tier 2 fa'ameamea e fa'aogaina le Loctite SI 5031 fa'amaufa'ailoga mai le Henkel Corp. i fa'amau fa'amau i totonu o fale mo masini fa'aeletonika fa'atonutonu taofi ma masini pa'u pa'u. O lo'o fa'aogaina fo'i e le kamupani le Loctite SI 5039 e fa'atupu ai se kesi silikoni ua fa'amaloloina i totonu o le UV e fa'ata'amilo i le va'aiga o module ta'itasi. Fai mai Bill Brown, pule o le inisinia talosaga mo Henkel, o oloa uma e lua o loʻo i ai se vali faʻafefe e fesoasoani e faʻamaonia ai le pipii i le taimi o suʻesuʻega mulimuli.

O lenei subassembly e auina atu i se Tier 1 supplier e faʻapipiʻi isi vaega i totonu ma faʻafesoʻotaʻi se PCB i faʻamau. E tu'u se ufi i luga o le kesi pito e fai ai se fa'amaufa'ailoga fa'a si'osi'omaga i le fa'apotopotoga mulimuli.

Uv-cure epoxy adhesives e masani ona fa'aogaina mo ta'avale ma tagata fa'atau mea tau eletise. O se tasi o mafuaʻaga o nei mea faʻapipiʻi, e pei o silicones, ua faʻatulagaina faʻapitoa e fetaui ma le umi o le galu o faʻamalama malamalama o le LED (320 i le 550 nanometers), o lea e maua ai e le au gaosi mea aoga uma o moli LED, e pei o le umi o le ola, faʻatapulaʻaina o le vevela ma fetuutuunaiga fetuutuunai. O le isi mafuaʻaga o le maualalo o tau o le faʻamaloloina o le UV, ma faʻafaigofie ai mo kamupani ona fefaʻatauaʻi i lenei tekinolosi.

Su'ega fa'apipi'i UV-Curing

Taimi meli: Au-04-2024