itulau_fanua

E mata'utia fao gel? Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le lamatiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le kanesa

O fao gel o lo'o i lalo o se su'esu'ega ogaoga i le taimi nei. Muamua, o se suʻesuʻega na lomia e tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o Kalefonia, San Diego, na maua ai o le radiation e faʻaosoina mai lamepa o le UV, lea e faʻamalo ai le faʻamalama gel i ou fao, e oʻo atu ai i suiga e mafua ai le kanesa i sela o le tagata.

O lea la ua lapataia e le au dermatologists ua faateteleina le togafitia o tagata ona o le afaina o fao gel - fai mai o le malo o Peretania o loo matua manatu mamafa, o loʻo suʻesuʻeina e le Office for Product Safety and Standards. O lea la, e tatau faapefea ona tatou popole?

fao gel ma fa'afitauli fa'afefe

Fai mai Dr Deirdre Buckley o le British Association of Dermatologists, sa i ai ni lipoti (seasea) o fao o tagata e pa'u ese, mageso o le pa'u ma e oo lava, i tulaga e seasea, faigata ona manava pe a uma togafitiga fao gel. O le mafuaaga o nei gaioiga i nisi tagata o se allergy i vailaʻau o le hydroxyethyl methacrylate (HEMA), lea e maua i le fao fao gel ma faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le fua i le fao.

"O le HEMA o se elemene na faʻaaogaina i gel formulations mo le tele o tausaga," o le tala lea a Stella Cox, Ulu o Aʻoga i le Bio Sculpture. “Ae peita'i, afai e tele naua mea o lo'o i ai i se fua, po'o le fa'aaogaina o le HEMA maualalo e le mafai ona fa'a'ele'ele atoatoa i le taimi o le fa'amālōlōina, ona fa'aleagaina lea o fao o tagata ma mafai ai ona vave maua se allergy."

Ole mea lea e mafai ona e siakiina ile salon brand e te fa'aogaina, e ala ile fa'afeso'ota'i ma fesili mo se lisi atoa o mea'ai.

E tusa ai ma Stella, o le faʻaaogaina o le HEMA maualuga o lona uiga "e leai ni mea e maua fua o totoe i luga o le fao fao", lea e faʻamautinoa ai o le lamatiaga o se faʻamaʻi faʻamaʻi "ua matua faʻaitiitia". O le mea moni, o se faiga e sili ona lelei le nofouta i le HEMA pe afai na e o'o i so'o se ituaiga o tali muamua - ma fa'afeso'ota'i i taimi uma lau foma'i pe a e maua ni fa'ailoga popole pe a uma lau gel manicure.

E foliga mai o nisi o DIY gel kits e tu'ua'ia mo fa'afitauli fa'ama'i, ona o nisi lamepa UV e le aoga i so'o se ituaiga gel polish. O lamepa e tatau foi ona sa'o le numera watts (a itiiti ifo i le 36 watts) ma le umi o le galu ina ia mafai ai ona togafitia lelei le gel, a leai o nei vailaʻau e mafai ona ulu i le fao fao ma le paʻu o loʻo siomia ai.

Ua fautuaina e Stella e oo lava i totonu o le faleaiga: "E taua le siakiina i taimi uma o le ituaiga lava lea e tasi o oloa e faʻaaogaina i au togafitiga - o lona uiga o le faʻavae tutusa, lanu ma le peleue pito i luga, faʻapea foʻi ma le moli - ia mautinoa le saogalemu o le manicure. .”

E saogalemu moli UV mo fao gel?

O moli UV o se mea masani i fale fao i le lalolagi atoa. O pusa moli ma lamepa o loʻo faʻaaogaina i fale fao fao e tuʻuina atu le malamalama UVA ile fusi ole 340-395nm e faʻapipiʻi ai le gel polish. E ese le mea lea i le sunbeds, lea e faʻaogaina ai le fusi o le 280-400nm ma ua faʻamaonia faʻamaonia o le carcinogenic.

Ae ui i lea, i le tele o tausaga, o loʻo i ai le paʻu o moli fao UV e ono afaina ai le paʻu, ae leai se faʻamaoniga faʻasaienisi malosi na faʻaalia e lagolago ai nei manatu - e oʻo mai i le taimi nei.


Taimi meli: Apr-17-2024