itulau_fanua

Le Maketi Lafoa'i La'au

O le tumau, faigofie i le faʻamamāina ma le maualuga o le faʻatinoga e taua tele i tagata faʻatau pe a latou suʻeina ni fafie fafie.

1

Pe a mafaufau tagata i le valiina o latou fale, e le na o totonu ma fafo e mafai ona faʻaogaina ai le faʻafouina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaogaina e faʻailoga. I totonu, kapoti ma meaafale e mafai ona toe faʻaleleia, tuʻuina atu i ai ma ona siosiomaga se foliga fou fou.

O le vaega faʻapipiʻi laupapa o se maketi tele: Grand View Research e tuʻuina i le $ 10.9 piliona i le 2022, ae o le Fortune Business Insights o loʻo valoia o le a oʻo atu i le $ 12.3 piliona i le 2027. O le tele o le DIY, aʻo faia e aiga nei galuega faʻaleleia fale.

O Brad Henderson, le faatonu, pulega o oloa i Benjamin Moore, na matauina o le maketi fafie e sili atu le lelei nai lo le fausaga fausaga atoa.

"Matou te talitonu o le maketi faʻapipiʻi laupapa e fetaui lelei ma le maketi o fale ma luga o faʻamatalaga i luga o le faʻaleleia ma le tausiga o fale, e pei o le faʻaleleia o fale ma le faʻalauteleina o fale i fafo," lipotia Henderson.

O Bilal Salahuddin, faʻatonu faʻaitulagi faʻapisinisi o AkzoNobel's Wood Finishes pisinisi i Amerika i Matu, na lipotia mai o le 2023 o se tausaga faigata ona o le aotelega o le tamaoaiga o le tamaoaiga i le lalolagi atoa e mafua ai tulaga le lelei.

"O faʻamaʻi laupapa e sili atu le faʻaogaina o vaega tupe faʻaalu, o le mea lea o le tau o le tau o loʻo i ai se aʻafiaga maualuga i luga oa tatou maketi iʻuga," o le tala lea a Salahuddin. “E le gata i lea, o oloa mulimuli o loʻo fesoʻotaʻi vavalalata ma le maketi o fale, lea, i le isi itu, na matua luitauina ona o le maualuga o tului ma le siʻitia o tau o fale.

"I le vaʻavaʻai atu i luma, aʻo faʻamautu le vaʻaiga mo le 2024 i le afa muamua, matou te faʻaeteete ma le faʻamoemoe e uiga i mea e faʻatupulaia i le pito i tua o le tausaga e oʻo atu ai i le malosi malosi i le 2025 ma le 2026," o le faʻaopoopo mai lea a Salahuddin.

Na lipotia mai e Alex Adley, o le pule o le fafie ma le pisia, PPG Architectural Coatings, o le maketi pisia, i le aotelega, na faʻaalia le faʻatapulaʻaina, numera tasi le pasene tuputupu aʻe i le 2023.

"O vaega o le tuputupu aʻe i paʻu laupapa i le US ma Kanata na vaʻaia i le itu Pro pe a oʻo mai i faʻaoga faʻapitoa, e aofia ai faitotoʻa ma faamalama ma fale ogalaau," o le tala lea a Adley.

Maketi Fa'atuputupula'ia mo Fa'alava La'au

E tele avanoa mo le tuputupu aʻe i le vaega faʻapipiʻi laupapa. Fai mai Maddie Tucker, pule sinia woodcare, Minwax, o se tasi o maketi tuputupu aʻe autu i totonu o le alamanuia o le faʻateleina o le manaʻoga mo oloa tumau ma maualuga faʻatinoga e ofoina atu le puipuiga umi ma faʻalelei i luga ole laiga.

"O le taimi lava e maeʻa ai e tagata faʻatau se poloketi, latou te mananaʻo e tumau, ma o loʻo sailia e tagata faʻatau ni fafie laupapa i totonu e mafai ona tatalia le ofuina i aso uma ma loimata, pisia, palapala, pala ma pala," o le tala lea a Tucker. “E mafai ona fesoasoani le fa'auma polyurethane i galuega i totonu ona o se tasi lea o pa'u pito sili ona umi mo le puipuiga o fafie - puipuia mai le maosi, masaa ma isi mea - ma o se peleue manino. E matua fegasoloaʻi foʻi ona o le Minwax Fast-Drying Polyurethane Wood Finish e mafai ona faʻaogaina i luga o galuega faʻauma ma e leʻi maeʻa ma e maua i le tele o lanu."

"O le maketi faʻapipiʻi laupapa o loʻo feagai ma le tuputupu aʻe e mafua mai i mea taua e pei o le fausiaina ma fale faʻatau, faʻateleina le manaʻomia o le lalolagi mo meaafale, faʻasologa o totonu, galuega toe faʻaleleia, ma ona o le taulaʻi atu i filifiliga faʻalelei, tuputupu aʻe i paʻu e faʻaogaina ai le alualu i luma faatekinolosi. O fa'alavalava e mafai ona fa'amama le UV ma fa'avae vai, "o le tala lea a Rick Bautista, fa'atonu o le maketiina o oloa, Wood & Floor Coatings Group i le BEHR Paint. "O nei faiga e faʻaalia ai se maketi malosi ma avanoa mo tagata gaosi oloa ma faʻatau oloa e faʻafetaui ai manaʻoga ma mea e fiafia i ai tagata faʻatau aʻo faʻatalanoaina iloiloga o le siosiomaga."

“O le maketi fa'apipi'i laupapa e fa'amaopoopo ma le maketi o fale; ma matou te faʻamoemoe o le maketi o fale e matua faʻaitulagi ma faʻapitonuʻu i le 2024, ”o le tala lea a Henderson. "E le gata i le pisia o se nofoa poʻo se faʻataʻitaʻiga o fale, o se faʻataʻitaʻiga o loʻo vaʻaia le toe faʻafouina o le pisia lea o meaafale i fafo."

Na faailoa mai e Salahuddin o fafie e tautuaina vaega taua e pei o oloa fau fale, kapoti, fola ma meafale.
"O nei vaega o loʻo faʻaauau pea le malosi o faiga faʻavae i le taimi umi o le a faʻaauau pea ona faʻatupulaia le maketi," o le faʻaopoopo lea a Salahuddin. "Mo se faʻataʻitaʻiga, matou te galulue i le tele o maketi o loʻo faʻateleina le faitau aofaʻi ma le le lava o fale. E le gata i lea, i le tele o atunuu, o fale o loʻo i ai nei ua matua ma e manaʻomia le toe faʻaleleia ma le faʻaleleia.

"O le suiga foi o tekinolosi, lea e maua ai le avanoa e faʻaauau ai le faʻalauiloaina o fafie o se mea e filifilia," o le faʻaopoopo lea a Salahuddin. “O mana'oga ma mana'oga a le aufaipisinisi ua fa'asolosolo fa'atasi ma le fa'aauau le taula'i atu i vaega taua o lo'o fa'amatala atu i vaega muamua. I le 2022, o mataupu e pei o le lelei o le ea i totonu, oloa e leai ni formaldehyde, faʻafefe afi, faiga faʻamalolo UV, ma vaifofo faʻamaʻi/anti-virus na tumau pea le taua. O le maketi na faʻaalia le faʻalauteleina o le malamalama i le soifua maloloina ma le faʻaauau.

"I le 2023, o nei autu na tumau pea lo latou taua ma se faʻatupulaia iloga i le faʻaaogaina o tekonolosi faʻafefe," o le tala lea a Salahuddin. “E le gata i lea, o vaifofo gafataulimaina, e aofia ai oloa faʻavae olaola / faʻafouina, vaifofo vai e maualalo le malosi, ma oloa e umi le tumau, ua sili atu ona taua. O le fa'amamafa i nei tekinolosi ua fa'amamafaina ai le ta'utinoga i fofo fa'amaonia i le lumana'i, ma o lo'o fa'aauau pea le tele o fa'afaigaluegaina o le R&D i nei vaega. AkzoNobel o loʻo faʻamoemoe e avea ma paaga moni mo tagata faʻatau, lagolagoina i latou i la latou malaga faʻaauau ma tuʻuina atu fofo fou e fetaui ma manaoga faʻatupulaia o pisinisi.

Fa'asologa i La'au Tausi Fafie

O lo'o i ai ni faiga mata'ina e matauina. Mo se faʻataʻitaʻiga, fai mai Bautista i le malo o faʻaofuofu faʻapipiʻi laupapa, o faʻataʻitaʻiga lata mai o loʻo faʻamamafaina ai le tuʻufaʻatasia o lanu viia, faʻaleleia le faʻatinoga, ma auala faʻaoga faʻaoga.

"O tagata faʻatau ua faʻateleina le tosina atu i lanu mataʻutia ma tulaga ese e faʻapitoa ai o latou avanoa, faʻatasi ai ma faʻaofuofu e ofoina atu le puipuiga sili atu i le ofuina, masiosi," o le tala lea a Bautista. "I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻatupulaʻia le manaʻoga mo paʻu e faigofie ona faʻaoga, pe ala i le faʻafefe, pulumu, poʻo auala solo, faʻafeiloaʻi uma i polofesa ma tagata fiafia DIY."

"O faiga o loʻo iai nei i le atinaʻeina o paʻu o loʻo atagia mai ai se iloiloga ma le totoʻa o mea fou e fiafia i ai," o le tala lea a Salahuddin. "O le auaunaga faʻatekinisi a AkzoNobel ma le lanu o le lalolagi ma 'au mamanu e galulue faʻatasi e faʻamautinoa e le gata ina malosi, ae talafeagai foi mo faʻaoga pisinisi i le lalolagi atoa.

"I le tali atu i faatosinaga faaonaponei ma manaoga maualuga o mamanu, o loo i ai le faailoaina o le manaomia o le auai ma le faamautinoaga i le feagai ai ma se lalolagi le mautonu. O loʻo sailia e tagata ni siosiomaga e faʻaalia ai le toʻa aʻo tuʻuina atu taimi o le fiafia i o latou aafiaga i aso uma, "o le tala lea a Salahuddin. “AkzoNobel's Color of the Year mo le 2024, Sweet Embrace, e aofia ai nei lagona. O lenei lanu piniki pastel faʻafeiloaʻi, faʻaosofia e fulu vaivai ma ao afiafi, e faʻamoemoe e fafagu lagona o le filemu, mafanafana, faʻamautinoaga ma le mama."

"O lanu e alu ese mai lanu enaena sesega, agai atu i lanu enaena pogisa," o le lipoti lea a Adley. "O le mea moni, o faʻailoga fafie a le PPG na amataina le taimi sili ona pisi o le tausaga mo pisia fafo i le aso 19 o Mati, e ala i le faʻalauiloaina o le PPG's 2024 Stain Color of the Year e pei o le Black Walnut, o se lanu e aofia ai le masani i lanu i le taimi nei."

"O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga i faʻamaeʻaina fafie i le taimi nei e faʻapipiʻi i totonu o midtones mafanafana ma faʻatautaia i lanu pogisa," o le tala lea a Ashley McCollum, PPG pule faʻatau ma tagata tomai faʻapitoa lanu, fausaga fausaga, i le faʻalauiloaina o le Stain Color of the Year. "Black Walnut e faʻafesoʻotaʻi le va i le va o na leo, faʻaalia le mafanafana e aunoa ma le alu i lanu mumu. O se paolo felafolafoa'i e fa'aalia ai le lalelei ma fa'afeiloa'i malo fa'atasi ma se fusi mafanafana."

Na faʻaopopo e Adley o le faʻamamaina faigofie e fiafia i tagata faʻaoga.

"O tagata faʻatau o loʻo agai i luga o oloa maualalo VOC, lea e maua ai le faʻamamaina faigofie pe a uma ona pisia e ala i le faʻaaogaina o le fasimoli ma le vai," o le tala lea a Adley.

“O lo'o aga'i atu i le fa'afaigofieina ma le saogalemu le pisia ma le saogalemu," o le tala lea a Adley. “O fa'ailoga fafie a le PPG, e aofia ai le PPG Proluxe, Olympic ma Pittsburgh Paints & Stains, ua fa'amoemoe e fa'amautinoa o lo'o maua e tagata fa'atau fa'atau DIY fa'amatalaga ma mea faigaluega latou te mana'omia e fai ai le fa'atauga sa'o ma lagona le fa'alelei i le fa'aaogaina oa tatou oloa."

"E tusa ai ma lanu masani, o loʻo matou vaʻaia le siʻitia o le lauiloa o lanu eleelea ma lanu efuefu," o le tala lea a Sue Kim, le faatonu o le maketi lanu, Minwax. "O lenei tulaga o loʻo tuleia ai lanu fola laupapa ina ia faʻamalamalamaina ma faʻamautinoa le foliga masani o le fafie e sau. O le i'uga, o lo'o liliu atu tagata fa'atau i oloa e pei o le Minwax Wood Finish Natural, lea e iai se fa'ailoga o le mafanafana ma le manino e maua mai ai le fafie masani.

"E sili ona fetaui lelei le lanu efuefu i luga o fola laupapa ma le leo eleelea o avanoa. Fa'afefiloi lanu efuefu ma le tele o lanu i luga o meaafale po'o kapoti e fa'aalia ai foliga fiafia i le Minwax Water Base Stain in Solid Navy, Solid Simply White, ma le 2024 Color of the Year Bay Blue," o le fa'aopoopo mai lea a Kim. “E le gata i lea, o le manaoga mo pisia laupapa e faavae i le vai, e pei o le Minwax's Wood Finish Water-Based Semi Transparent ma Solid Color Wood Stain, ua faateleina ona o le lelei o le taimi e faʻagogo ai, faigofie ona faʻaoga, ma faʻaitiitia le manogi."

"O loʻo faʻaauau pea ona matou vaʻaia le tulaga o le ola 'avanoa' faʻalauteleina i fafo, e aofia ai le TV, faʻafiafiaga, kuka - meaʻai, ogaumu pizza, ma isi," o le tala lea a Henderson. “Faatasi ai ma lenei mea, tatou te vaʻaia foʻi le tulaga o tagata e ona fale o loʻo mananaʻo o latou lanu totonu ma avanoa e fetaui ma o latou pito i fafo. Mai le va'aiga o fa'atinoga o oloa, o lo'o fa'amuamua e tagata fa'atau le faigofie o le fa'aoga ma le tausiga ina ia fa'amatagofieina o latou avanoa.

"O le siʻitia o le lauiloa o lanu mafanafana o se isi faʻataʻitaʻiga ua matou vaʻaia i le faʻapipiʻiina o fafie," o le faʻaopoopo mai lea a Henderson. "O se tasi lea o mafuaʻaga na matou faʻaopoopoina ai Chestnut Brown o se tasi o lanu ua saunia i totonu o la matou Woodluxe Translucent opacity."


Taimi meli: Me-25-2024