itulau_fanua

Ua amata e Heidelberg le Tausaga Fa'aletupe Fou ma le Voloma'i Maualuga, Fa'aleleia o Tupe Maua

Va'aiga mo le FY 2021/22: Fa'ateleina fa'atauga e le itiiti ifo i le € 2 piliona, fa'aleleia le vaega ole EBITDA mai le 6% i le 7%, ma si'i lelei le i'uga pe a uma lafoga.

talafou 1

O Heidelberger Druckmaschinen AG na amata lelei i le tausaga faaletupe 2021/22 (Aperila 1, 2021 ia Mati 31, 2022).Faʻafetai i le faʻaleleia atili o maketi i toetoe lava o itulagi uma ma faʻatupulaia manuia mai le fuafuaga o suiga a le vaega, ua mafai ai e le kamupani ona tuʻuina atu le faʻaleleia o le faʻatauga ma le faʻaogaina o tupe mama i le kuata muamua.

Ona o le lautele o le toe faʻaleleia o maketi i le toetoe o vaega uma, na faʻamauina ai e Heidelberg le faʻatauga e tusa ma le € 441 miliona mo le kuata muamua o le FY 2021/22, lea na sili atu le lelei nai lo le vaitaimi tutusa o le tausaga talu ai (€330 miliona).

O le maualuga o le mautinoa ma, e tutusa, o le sili atu o le saunia e teu faʻafaigaluega ua vaʻaia poloaiga o loʻo oʻo mai e latalata ile 90% (faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa o le tausaga talu ai), mai le € 346 miliona i le € 652 miliona.O lea ua fa'ateleina ai le fa'atonuga i tua i le € 840 miliona, lea e fausia ai se fa'avae lelei mo le ausiaina o sini mo le tausaga atoa.

O lea la, e ui lava i le faʻaitiitia o faʻatauga, o le fuainumera mo le vaitaimi o loʻo iloiloina na sili atu nai lo le tulaga muamua o faʻalavelave faʻamaumau i le FY 2019/20 (€11 miliona).

"E pei ona faʻaalia e le matou kuata muamua o le tausaga faʻaletupe 2021/22, o loʻo faʻaalia e Heidelberg.O le faʻamalosia e le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le lalolagi ma le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o tupe mama, matou te matua faʻamoemoe foi e ausia sini faʻasalalau mo le tausaga atoa, "o le tala lea a le Pule Sili o Heidelberg Rainer Hundsdörfer.

O le mautinoa e uiga i le tausaga faʻaletupe 2020/21 atoa o loʻo faʻamalosia e le lautele o le toe faʻaleleia o maketi, faʻatasi ai ma poloaiga mai le faʻaaliga manuia o fefaʻatauaʻiga i Saina, na mafua ai ona oʻo mai poloaiga o le € 652 miliona - o se faʻaopoopoga o le 89% pe a faʻatusatusa i le tutusa. kuata o le tausaga talu ai.

Ona o le maualuga o le manaoga - aemaise lava mo oloa fou e pei o le Speedmaster CX 104 lautele lomitusi - ua talitonu Heidelberg e mafai ona faʻaauau le fausiaina i luga o le tulaga taʻutaʻua a le kamupani i Saina, le maketi numera tasi o le lalolagi.

Faʻavae i luga o le atinaʻeina o le tamaoaiga, o loʻo faʻamoemoeina e Heidelberg le faʻatupulaia o tupe maua e faʻaauau i tausaga mulimuli ane.E fa'atatau lea i le fa'atinoina e le kamupani o faiga toe fa'atulagaina, o le taula'i atu i ana pisinisi autu e maua ai tupe, ma le fa'alauteleina o vaega o le tuputupu a'e.Fa'asaoina tau e tusa ma le €140 miliona o lo'o valoia ile tausaga fa'aletupe 2021/22 atoa.Aofa'i tupe teu e sili atu i le € 170 miliona o le a fa'amoemoe e fa'amanaia atoatoa i le FY 2022/23, fa'atasi ai ma se fa'aitiitiga tumau i le vaega e fa'agaioi ai le vaeluaga, fuaina i tulaga o le EBIT, e tusa ma le € 1.9 piliona.

“O le tele o taumafaiga na matou faia e suia ai le kamupani ua fua mai nei.Fa'afetai i le fa'amoemoeina o le fa'aleleia atili o a matou taunu'uga fa'agaioiga, le tele o tupe maua fua, ma le tulaga maualalo o le tala faasolopito o aitalafu, matou te matua mautinoa i tulaga tau tupe, e mafai fo'i ona matou iloa o matou avanoa tetele mo le lumana'i.Ua tele tausaga talu ona mulimuli Heidelberg i lenei tulaga,” o le faaopoopo lea a le CFO Marcus A. Wassenberg.

I le vaitau o loʻo iloiloina, o se faʻaleleia manino o tupe faavae faigaluega ma le faʻaulufaleina o tupe i le ogatotonu o le sefulu miliona o Euro mai le faʻatau atu o se fasi fanua i Wiesloch na taʻitaʻia ai se faʻaleleia tele o tupe maua fua, mai € -63 miliona i le € 29 miliona.Na manuia le kamupani i le faʻaitiitia o ana aitalafu tau tupe i le faaiuga o Iuni 2021 i le tulaga maualalo maualalo o le € 41 miliona (tausaga ua mavae: € 122 miliona).Leverage (aitalafu tupe mama ile fua faatatau EBITDA) e 1.7.

I le vaʻai atu i le faʻaleleia lelei o faʻatonuga ma le faʻamalosia o taunuuga o gaioiga i le kuata muamua - ma e ui lava i le faʻaauau pea o le le mautonu e uiga i le faʻamaʻi COVID-19 - o loʻo tu pea Heidelberg i ana sini mo le tausaga faʻaletupe 2021/22.O loʻo faʻamoemoe le kamupani e faʻateleina le faʻatau atu i le itiiti ifo i le € 2 piliona (tausaga ua mavae: € 1,913 miliona).Faʻavae i luga o poloketi o loʻo i ai nei o loʻo taulaʻi atu i ana pisinisi autu aoga, o loʻo faʻamoemoe foi Heidelberg i nisi tupe maua mai le pulega o aseta i le tausaga faʻaletupe 2021/22.

Talu ai o le maualuga ma le taimi o tupe maua i le lafoaia mai fefaʻatauaiga fuafuaina e leʻi mafai ona iloiloina ma le mautinoa, o le EBITDA margin o le va o le 6% ma le 7% o loʻo faʻamoemoeina pea, lea e maualuga i luga o le tausaga talu ai (tausaga ua mavae: e tusa ma le 5). %, e aofia ai aʻafiaga o le toe faʻatulagaina).


Taimi meli: Aukuso-17-2021