itulau_fanua

O lo'o fa'aauau pea ona Fiafia le Vaitusi Ola i le Tuputupu ae

I tua i le ogatotonu o le 2010s, Dr. Scott Fulbright ma Dr. Stevan Albers, Ph.D.tamaiti aʻoga i le Cell and Molecular Biology Program i Colorado State University, sa i ai le manatu manaia o le faʻaogaina o meaola, le faʻaogaina o le biology e totō ai mea, ma faʻaaogaina mo oloa i aso uma.Sa tu Fulbright i totonu o se fata fa'afeiloa'iga ae o'o mai i lou mafaufau le manatu o le faia o vaitusi mai le algae.

O le tele o vaitusi e fa'avae i le suau'u, ae o le fa'aaogaina o algae, ose tekonolosi gafataulimaina, e sui ai oloa e maua mai le suau'u, e fa'atupu ai se tulaga le lelei o le carbon footprint.Na mafai e Albers ona ave sela o algae ma liliu i latou i se pigmenti, lea na latou faia e avea ma se faiga faavae vaitusi lolomi e mafai ona lolomi.

Fulbright ma Albers na fa'atūina le Living Ink, o se kamupani biomaterials o lo'o i Aurora, CO, lea na fa'atauina fa'atauva'a fa'alelei le si'osi'omaga vaitusi lanu uliuli e fa'atatau i algae.Fulbright o lo'o galue o le Living Ink's CEO, ma Albers o le CTO.


Taimi meli: Mati-07-2023