itulau_fanua

Fa'aauauina o Lu'itau o le Sapalai i le 2022

O le tamaoaiga o le lalolagi o loʻo feagai ma le sili ona le mafaatusalia o le sapalai o le sapalai o fesoʻotaʻiga i le mafaufau talu ai nei.

O faʻalapotopotoga o loʻo fai ma sui o pisinisi lomitusi vaitusi i vaega eseese o Europa ua faʻamatalaina le tulaga le mautonu ma luʻitau o mataupu tau sapalai o loʻo feagai ma le vaega a o agai atu i le 2022.

O leAsosi Tusitusi Lomitusi Europa (EuPIA)ua faʻailoa mai ai le mea moni o le faʻamaʻi o le coronavirus ua faʻatupuina tulaga faʻatasi e pei o mea e manaʻomia mo se afa atoatoa.O le tu'ufa'atasiga o mea 'ese'ese ua va'aia nei e matua'i a'afia ai le sapalai atoa.

O le to'atele o le aufaipisinisi ma le au atamamai o le sapalai o lo'o i ai le manatu o le tamaoaiga o le lalolagi o loʻo feagai ma le sili ona le mafaatusalia o le sapalai o le sapalai i le taimi nei.O lo'o fa'aauau pea ona sili atu le mana'omia o oloa ma, o le i'uga, ua matua a'afia ai mea mata'utia i le lalolagi atoa ma le maua o uta.

O lenei tulaga, o loʻo faʻatupuina e se faʻamaʻi faʻavaomalo o loʻo faʻaauau pea ona mafua ai le tapunia o fale gaosi oloa i le tele o atunuʻu, na faʻateleina muamua e le faʻatauga o tagata faʻatau fale e faʻatau mea e sili atu nai lo le masani ma fafo atu o vaitau maualuga.Lona lua, o le toe faʻafouina o le tamaoaiga o le lalolagi i le lautele i le taimi lava e tasi i le lalolagi atoa na mafua ai le faʻateleina o le manaʻoga.

O faʻafitauli faʻaletonu o sapalai o loʻo aliaʻe saʻo mai manaʻoga faʻamaʻi faʻamaʻi ma le le lava o le aufaigaluega ma avetaʻavale ua faʻatupuina ai foi faigata, ae i Saina, faʻaititia le gaosiga ona o le Chinese Energy Reduction Program, ma le le lava o mea mataʻina autu ua atili ai le tiga ulu o pisinisi.

Atugaluga Autu

Mo lomitusi vaitusi ma faʻalavalava gaosi oloa, felauaiga ma le le lava o meafaitino e mafua ai le tele o luitau, e pei ona faʻamatalaina i lalo:

• _x0007_ Tuuina atu ma mana'omia le le paleni mo le tele o mea mata'utia e fa'aaogaina i le gaosiga o vaitusi lolomi—fa'ata'ita'iga o suau'u fuala'au ma a latou mea e maua mai ai, petrochemicals, pigments ma le TiO2-ua mafua ai le fa'alavelave tele i kamupani a le EuPIA.O meafaitino i nei vaega uma, i se tulaga ese'ese, o loʻo vaʻaia le faʻateleina o le manaʻoga aʻo faʻaauau pea ona faʻatapulaʻaina le sapalai.Ole fe'avea'i ole mana'oga i na vaega o lo'o alu ese ua mafua ai le fa'atuputeleina o le lavelave i tomai o tagata fa'atau e va'ai ma fuafua ai uta.

• _x0007_Pigments, e aofia ai le TiO2, ua si'itia talu ai nei ona o le si'itia o mana'oga ma le tapunia o falegaosimea i Saina ona o le Polokalame Fa'aitiitiga o Malosiaga a Saina.TiO2 ua o'o i le fa'atupula'ia o le mana'oga mo le gaosiga o vali faufale (ona o le vaega DIY o le lalolagi ua o'o i le si'itia tele e fa'atatau i tagata fa'atau o lo'o nonofo i le fale) ma le gaosiga o le uila.

• _x0007_O le sapalai o suau'u fualaau faisua ua afaina i tulaga le lelei o le tau i Amerika ma Amerika Latina.O le itu e faanoanoa ai, o lea ua fetaui lelei ma oloa faaulufale mai a Saina ma ua faateleina le taumafaina o lenei vaega o mea mata.

• _x0007_Petrochemicals—UV-curable, polyurethane ma acrylic resins ma solvents—ua si'itia le tau talu mai le amataga o le 2020 faatasi ai ma nisi o nei mea e maua ai le si'itia o manaoga e sili atu nai lo tulaga fa'amoemoeina.E le gata i lea, ua molimauina e le alamanuia le tele o mea na tutupu i le force majeure ua atili ai ona taofiofia le sapalai ma faʻateleina ai se tulaga le mautu.

A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia tau ma fa'aauau pea ona fa'apupulaina le sapalai, o lo'o fa'aaafia uma i latou e gaosia vaitusi ma fa'alavalava ona o le malosi o le tauvaga mo meafaitino ma punaoa.

O lu'itau o lo'o feagai ma le alamanuia, e le'o fa'atumauina na'o sapalai vaila'au ma petrochemical.O isi itu o pisinisi e pei o le afifiina, uta ma felauaiga, o loʻo feagai foi ma faigata.

• _x0007_O lo'o fa'aauau pea ona feagai le alamanuia ma le le lava o uamea mo pa'u ma fa'ameamea o le HDPE o lo'o fa'aaogaina mo fagu ma fagu.Ole fa'ateleina ole mana'oga ile fefa'ataua'iga i luga ole laiga o lo'o fa'atupuina ai le utiuti o sapalai o atigipusa ma fa'apipi'i.Fa'asoaina o meafaitino, tuai o gaosiga, mea'ai, fa'alavelave malosi ma le le lava o tagata faigaluega o lo'o saofagā uma i le fa'aopoopoina o afifi.O lo'o fa'aauau pea le maualuga o mana'oga nai lo sapalai.

• _x0007_O le fa'ama'i na fa'atupuina ai le tele o fa'atauga a tagata fa'atau (i le taimi ma le mae'a ona tapunia), ma mafua ai le mana'omia i totonu o le tele o alamanuia ma fa'alavelave uma ai le gafatia o uta o le ea ma le sami.Ua si'itia le tau o suau'u va'alele fa'atasi ai ma tau o uta (i nisi o auala mai Asia-Pasefika i Europa ma/po'o Amerika, ua si'itia le tau o pusa 8-10x le masani).Ua tula'i mai fa'asologa o uta e le masani ai i le vasa, ma ua pa'ulia pe lu'itauina fo'i la'u uta e su'e ni uafu e la'u ai container.O le fefiloi o le faateleina o le manaoga ma le le lava saunia o auaunaga tau taavale ua mafua ai le matua le lava o uta.

• _x0007_ Ona o tulaga fa'ama'i, o lo'o iai faiga fa'alesoifua maloloina ma le saogalemu i uafu o le lalolagi, lea e a'afia ai le gafatia ma le fa'aogaina.O le tele o va'a uta va'a ua misi a latou taimi fa'atulaga e taunu'u mai ai, ma o va'a e le taunu'u i le taimi e o'o ai i le tuai a'o fa'atali mo avanoa fou e tatala.Ua fesoasoani lea i le si'itia o tau o felauaiga talu mai le autumn 2020.

• _x0007_O lo'o i ai se tulaga le lava o avetaavale loli i le tele o itulagi ae ua sili ona lauiloa i Europa atoa.E ui lava e le o se mea fou lenei faaletonu ma sa avea ma popolega mo le itiiti ifo ma le 15 tausaga, ae ua faʻateleina ona o le faʻamaʻi o le lalolagi.

I le taimi nei, o se tasi o fesoʻotaʻiga lata mai mai le British Coatings Federation na faʻaalia ai i le amataga o le tautoulu o le 2021, na i ai se siʻitaga fou i tau o mea mataʻutia na aʻafia ai le vali ma le lomitusi vaitusi vaega i Peretania, o lona uiga ua faʻaalia nei e le au gaosi oloa sili atu. omiga tau.Talu ai o meafaitino mata e tusa ma le 50% o tau uma i totonu o le alamanuia, ma isi tau e pei o le malosi o loʻo faʻatupulaia vave, o le aʻafiaga i le vaega e le mafai ona faʻateleina.

Ua sili atu nei le faaluaina o tau o le suauu i le 12 masina talu ai ma ua siitia i le 250% i luga o le tulaga maualalo aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi o Mati 2020, e sili atu nai lo le faʻatusatusaina o le siʻitaga tele na vaaia i le taimi o faʻafitauli tau suauʻu na taʻitaʻia e le OPEC i le 1973/4 ma sili atu. talu ai nei na lipotia mai ai le maualuga o le tau i le 2007 ma le 2008 a o agai atu le tamaoaiga o le lalolagi i le paʻu.I le US$83/paila, o le tau o le suauu i le amataga o Novema na siitia mai le averesi o le US$42 ia Setema i le tausaga talu ai.

A'afiaga ile Alamanuia Vaitusi

O le a'afiaga i luga o le vali ma le lomitusi o le gaosiga o vaitusi e manino lava le ogaoga ma le tau solvent ua 82% maualuga i le averesi nai lo le tausaga talu ai, ma faʻatasi ai ma resins ma mea e fesoʻotai i ai o loʻo vaʻaia le siʻitia o tau o le 36%.

O tau o le tele o solvents autu o loʻo faʻaaogaina e le alamanuia ua faʻaluaina ma faʻaluaina, ma faʻataʻitaʻiga iloga o le n-butanol mai le £ 750 i le tone i le £ 2,560 i le tausaga.n-butyl acetate, methoxypropanol ma le methoxypropyl acetate ua vaʻaia foi tau faʻalua pe faʻatolu.

Na vaaia foi le maualuga o tau mo resini ma mea e fesootai i ai, mo se faataitaiga, o le tau averesi mo fofo epoxy resin i luga i le 124% ia Setema 2021 pe a faatusatusa ia Setema 2020.

I isi nofoaga, o le tele o tau o pigmenti na matua maualuga atu ma le TiO2 tau 9% maualuga nai lo le tausaga talu ai.I le afifiina, sa maualuga tau i luga o le laupapa ma, mo se faataitaiga, lima-lita apa lapotopoto i luga 10% ma le tau pa'u 40% maualuga ia Oketopa.

O faʻamatalaga faʻatuatuaina e faigata ona maua ae faʻatasi ai ma le tele o faʻalapotopotoga tetele o loʻo faʻamoemoe e tumau pea le tau o le suauʻu i luga aʻe o le US $ 70 / paelo mo le 2022, o faʻamaoniga e sili atu tau o loʻo i ai iinei e tumau ai.

Tau ole Suau'u ile Fa'atauva'a ile '22

I le taimi nei, e tusa ai ma le US-based Energy Information Administration (EIA), o lana Short-Term Energy Outlook talu ai nei o loʻo fautua mai ai o le faʻatupulaia o le gaosiga o suauʻu mama ma oloa suauʻu mai atunuu OPEC + ma Amerika o le a taʻitaʻia ai le faʻateleina o suauʻu suauʻu suauʻu lalolagi ma suauʻu mama. tau pa'u i le 2022.

O le fa'aaogaina o suau'u mata'utia i le lalolagi ua sili atu le gaosiga o le suau'u mo le lima kuata sosoo, amata i le kuata lona tolu o le 2020. I lea vaitau, na pa'u'u ai suau'u suau'u i atunu'u o le OECD i le 424 miliona paelo, po'o le 13%.Na fa'amoemoe o le a sili atu le mana'omia o le suau'u fa'alelalolagi i le fa'ai'uga o le tausaga, fesoasoani i nisi o su'esu'ega fa'aopoopo, ma fa'atumauina le tau o le suau'u mama Brent i luga a'e o le US$80/paila ia Tesema 2021.

O le tala a le EIA o le a amata fausia suauʻu suauʻu lalolagi i le 2022, faʻaosofia e le faʻatupulaia o gaosiga mai atunuʻu OPEC + ma Amerika ae o loʻo faʻagesegese le tuputupu aʻe o manaʻoga suauʻu i le lalolagi.

O le suiga lea e ono fa'atupu ai le fa'aititia o le tau o le Brent, lea o le averesi US$72/paila i le 2022.

O tau faʻapitoa o Brent, o se faʻailoga suauʻu faʻava-o-malo, ma West Texas Intermediate (WTI), o se faʻailoga suauʻu a Amerika, ua siʻitia talu mai le latou maualalo o Aperila 2020 ma ua i luga aʻe o le faʻamaʻi.

Ia Oketopa 2021, o le tau o le suauu Brent e averesi US $ 84 / paelo, ma le tau o le WTI averesi US $ 81 / paelo, o tau sili ona maualuga talu mai Oketopa 2014. O le tala a le EIA o le tau o Brent o le a pa'ū mai le averesi. o le US$84/paila ia Oketopa 2021 i le US$66/paila ia Tesema 2022 ma o le tau o le WTI o le a pa'ū mai le averesi o le US$81/paila i le US$62/paila i le taimi lava e tasi.

O suau'u maualalo maualalo, i le lalolagi atoa ma Amerika, ua fa'atupuina ai le si'itia o tau i luga o konekarate suau'u ua lata mai aso, ae o tau o konekarate mo le suau'u mama ua leva ona maualalo, o lo'o fa'ailoa mai ai fa'amoemoega o se maketi paleni i le 2022.


Taimi meli: Oke-31-2022